Asociația Ascendis, parte a grupului Ascendis, liderul pieței de training și consultanță în domeniul dezvoltării organizaționale din România, organizează programul SustainEdu, prin care un număr de 1.500- 1.700 de elevi și profesori din 6 județe din România învață, gratuit, principiile de bază ale sustenabilității, prin metode de învățare interactive.

Pentru a beneficia de aceste cursuri, școlile trebuie să se înscrie prin completarea unui formular. Programul se adresează școlilor din București, Cluj, Brașov, Ploiești, Iași și Timișoara.

„Elevi de astăzi sunt liderii de mâine. Ei au puterea și capacitatea de a transforma sustenabilitatea într-o prioritate pentru mediul de business sau social. Însă această transformare devine dificilă dacă nu încep să adopte practici sustenabile decât în jurul vârstei de 20-22 de ani, atunci când intră la primul loc de muncă. Rolul părinților și al profesorilor este crucial în realizarea obiectivelor globale de sustenabilitate, dar adesea le lipsesc timpul și resursele necesare pentru a se familiariza cu cele mai recente tendințe în domeniu. Acest program reprezintă un prim pas important în creșterea nivelului de conștientizare cu privire la importanța reducerii amprentei de carbon și a dezvoltării sustenabile în propriile comunități”, a declarat Carmen Ciuraru, coordonator programe, Asociația Ascendis.

În cadrul programului, trainerii Ascendis îi vor ghida pe elevi și pe profesori într-o călătorie de conștientizare a celor mai importante obiective de sustenabilitate la nivel global. Totodată, aceștia vor învăța care sunt acțiunile imediate pe care le pot lua pentru a diminua impactul negativ asupra mediului. În cadrul acestor ateliere interactive, elevii și profesorii vor afla noțiunile esențiale de sustenabilitate și își vor sedimenta cunoștințele prin joacă, folosind un board game dezvoltat de Organizația Națiunilor Unite, precum și un joc care utilizează metodologia LEGO Serious Play.

„O economie durabilă este o responsabilitate comună și totodată o oportunitate pentru toți. Înțelegerea conceptelor de sustenabilitate încă de pe băncile școlii pune bazele unei societăți mai echilibrate și mai prospere în viitor. Una dintre misiunile noastre, prin proiecte precum SustainEdu, este să promovăm sustenabilitatea în rândul tinerilor, deoarece credem că investiția în cunoaștere este cheia pentru un viitor mai bun pentru toți”, a declarat Andreea Porojan, Sustainability& CSR Manager, Raiffeisen Bank România.

În 2015, liderii globali au adoptat Agenda 2030 pentru Dezvoltare Durabilă și au stabilit 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă menite să îmbunătățească viața oamenilor și să protejeze planeta. Această inițiativă reprezintă un apel la acțiune și colaborare între toate țările pentru a combate probleme majore precum sărăcia, inegalitățile, schimbările climatice și degradarea mediului.

România se afla, în 2022, pe locul 35 din 166 de țări analizate într-un clasament al progresului cu privire la îndeplinirea celor 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă, potrivit Sustainable Development Report, realizat de Națiunile Unite.

 

Despre Asociația Ascendis

Asociația Ascendis, parte a grupului Ascendis, liderul pieței de training și consultanță în domeniul dezvoltării organizaționale din România, a fost înființată în 2016, cu scopul de a sprijini educația în România. Până în prezent, Asociația a organizat cursuri pentru mai bine de 5.600 de elevi de liceu și studenți, peste 2.000 de profesori au fost îndrumați în cadrul programelor Asociației Ascendis și a mobilizat peste 500 de membri și voluntari din peste 70 de ONG-uri.

Despre Raiffeisen Bank România

Raiffeisen Bank, bancă universală de top, cu capitalizare și lichiditate solide, activează pe piața bancară din România deservind peste 2,2 milioane de clienți, persoane fizice și juridice.

De mai bine de 25 de ani, Raiffeisen Bank susține mediul economic din România, oferind produse și servicii financiare dezvoltate pentru a acoperi nevoile clienților. Având ca principiu fundamental responsabilitatea, contribuie la dezvoltarea societății prin finanțarea economiei reale și sustenabile. Totodată, este implicată în comunitate, prin susținerea a 5 piloni de dezvoltare: educație, ecologie urbană, sport ca stil de viață sănătos, inovație și, nu în ultimul rând, artă și cultură.

Din 2023, Raiffeisen Bank propune o nouă abordare și perspectivă asupra serviciilor bancare, prin lansarea „Banking 1:1″, o modalitate interactivă de a simula configurarea unui plan financiar pentru clienții noștri, folosind aplicația Smart Finance, dezvoltată de echipa din România.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *