Best Practices in Corporate Sustainability: evenimentul de lansare al ranking-ului Romania Corporate Sustainability & Transparency Index (CST Index), evaluare complexă, unică în România, care analizează performanta si nivelul de transparenta al companiilor din perspectiva sustenabilității corporative.
Romania Corporate Sustainability & Transparency INDEX 2021 este o evaluare care cuprinde 10 categorii si 70 de indicatori de sustenabilitate care se referă atât la strategia de sustenabilitate, cât și la implicarea companillor din punct de vedere economic, de mediu și social. Punctajul final al fiecarei companii se calculează în funcție de industria din care fac parte companiile.
Sunt evaluate informațiile publicate de companii in rapoartele de sustenabilitate / CSR, in declaratiile nefinanciare sau pe website-urile corporate, raportate pentru anul financiar 2020 în limba română.
Scorecard-ul este un instrument de evaluare aliniat la cele mai importante standarde sau referințe internaționale din domeniul sustenabilității corporative și responsabilității sociale:
  • Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale ONU (ODD)
  • Directiva 2014/95/UE
  • GRI Sustainability Reporting Standards (GRI Standards)
  • CDP (Carbon Disclosure Project)
  • Business for Societal Impact (formerly known as LBG)
 
Best Practices in Corporate Sustainability 2022
Best Practices in Corporate Sustainability 2021

Pentru mai multe detalii despre eveniment, ne puteți contacta pe emailul Office@sustainabilityindex.ro